Emergency First Responce

EFR, Emergency First Response is oorspronkelijk begonnen als onderdeel van de PADI duik opleidingen om duikers te trainen in het bieden van eerste hulp aan mede duikers. Tegenwoordig staat EFR voor een wereld wijd erkende organisatie in het aanbieden van EHBO trainingen met een laagdrempelige instap.

Het motto van EFR is, beter adequate zorg verlenen, dan perfecte zorg achter te houden. Het bieden van enige hulp is beter dan helemaal geen hulp. Daarnaast is het een speer punt van EFR om vertrouwen te creƫren om te zorgen, en dus in eigen handelen.

We bereiken dit door er voor te zorgen dat de deelnemers aan onze EFR training in een zeer ontspannen en veilige omgeving training krijgen in het bieden van hulp aan anderen, zij het een reanimatie, of het aanleggen van een verband. Maar ook het herkennen van een bepaald ziekte beeld zoals bijvoorbeeld een beroerte of een epileptische aanval.

 

Wij bieden de volgende modules aan:

Primary care

In Primary care gaan we in op levens reddende handelingen. Hieronder valt onder andere Reanimatie en het behandelen van ernstige bloedingen.

 

Primary & Secondary care

Zoals bij alleen primary care starten we hier met de levens reddende handelingen. Daarnaast gaan we verder kijken naar andere ziekte beelden en hoe hiermee om te gaan.

Care for Children

Bij Care for Childeren behandelen we hoe we omgaan met verwondingen bij kinderen. Van het plakken van een pleister tot aan een het uitvoeren van een reanimatie, alles komt aan bod.

CPR & AED

In tegensteling tot Primary Care gaan we in de cursus CPR & AED alleen uit van een reanimatie. Bij deze cursus kijken we dus niet naar overige ziekte beelden maar spitsen wij ons toe op de reanimatie en het gebruik van de AED(Automatische Externe Defibrillator).

De opbouw van deze trainingen is als volgt.

Als u zich opgeeft voor een van de opleidingen dan krijgt u een boek. In het boek staat de theorie. Deze neemt u thuis door en u maakt de opdrachten die in het boek staan. Deze opdrachten stuurt u via de mail naar info@bergmantrainingen.nl. Deze worden dan na gekeken en u krijgt hier feedback op. Er worden ook twee data ingepland om bij elkaar te komen. Tijdens de eerste bijeenkomst behandelen we de vragen die er nog zijn en gaan we aan de slag met de praktijk. Tijdens de tweede bijeenkomst maakt u een theorie toets en wordt de praktijk getoetst. Natuurlijk bespreken we dit alles na en krijgt u als alles goed bevonden is uw certificaat. Deze wordt naar uw thuis adres gestuurd.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de cursussen of wanneer deze starten vult u dan het contact formulier in of stuur een e-mail naar info@bergmantrainingen.nl