Open water zwemmen

Foto: Valerie Obbens

Bent u ook klaar met het zwemmen in een zwembad, altijd maar op en neer in een baan? Maak kennis met het zwemmen in open water! Voor mij was dit een echte openbaring! Geen keerpunten meer, geen muren waartussen je zwemt, vrijheid en een mooi uitzicht!

Wil je dit zelf ook ervaren? Kom dan een keer mee zwemmen tijdens een van onze begeleide momenten.

Wij starten, afhankelijk van de water en lucht temperatuur half april/begin mei met de trainingen. Houd de Facebook pagina en/of website goed in de gaten!

Wat bieden wij aan

Onder het open water zwemmen, bieden wij de volgende trainingen/begeleidingen aan:

Begeleid open water zwemmen voor gevorderden.

Onder begeleiding gaat u samen met anderen zwemmen in het buitenwater. We hebben trainingen opgesteld om uw uithoudingsvermogen en snelheid te verbeteren. Aan het einde van de training zullen wij deze nog evalueren en is er nog ruimte om te praten.

Foto: Valerie Obbens

 

Locatie.

Het zwemmen in openwater doen wij op dit moment nog alleen in de Oostplas bij Goirle. Zie de afbeelding hieronder. Wij zijn bezig om te kijken naar andere locaties in de omgeving van Tilburg.

Foto: Google Maps

 

Openwaterzwemmen voor starters inclusief tips en tricks.

Wilt u starten met het zwemmen in open/buiten water maar u heeft er geen ervaring mee? Wilt u graag tips en tricks voor het zwemmen in openwater? Dan bent u bij deze activiteit aan het goede adres.
Deze training start met een veiligheidsinstructie. Waar moet u op letten, wat zijn de gevaren en wat kunt u verwachten zijn onderdelen van deze instructie.
Vervolgens krijgt u tips over wat te doen in het geval van kramp, hoe kan ik proberen kramp te voorkomen en hoe kan ik kramp verwijderen als het er toch in schiet.
En dan is het zo ver, de eerste meters in het openwater zwemmen! Na de eerste meters krijgt u tips over uw slag, ademhaling en de manier van navigeren, eerst zelf ervaren en voelen, de ervaringen delen en dan aan de hand van deze ervaringen krijgt u tips om dit allemaal te verbeteren.
Vervolgens gaan we weer zwemmen en gaan we grotere afstanden zwemmen om steeds meer het gevoel te krijgen wat zo heerlijk is bij het zwemmen in openwater.
Als afsluiter wordt de training geëvalueerd en is er tijd om nog even na te praten en ervaringen te delen.

Wij hopen u snel te zien bij een van de trainingen!

Foto: Johan Bergman

Zwemmen in open water voor kinderen.

Lekker op vakantie naar Italië, Spanje, Frankrijk of andere lekker zon bestemmingen, samen met de kinderen. Het liefst aan een meer, rivier of aan de zee. Gelukkig hebben ze hun A en B diploma.

En toch is dat vaak niet voldoende om veilig en goed in open water te zwemmen. Hier zijn namelijk wat andere elementen die spelen waar in een zwembad geen spraken van is. Een paar hiervan zijn, stromingen, temperatuur verschillen en het feit dat je de bodem niet kunt aanraken omdat het te diep is.

Tijdens deze clinic gaan kinderen ervaren wat het is om te zwemmen in open water.

De clinic start met een veiligheidsinstructie, natuurlijk begrijpelijk voor kinderen. We vertellen iets over water, de gevaren en wat het doel is. Vragen van u als ouder en van het kind zelf zullen altijd beantwoord worden. Ook voor kinderen is het belangrijk om te weten hoe ze kramp kunnen verwijderen mochten ze dit ervaren.
Als iedereen op zijn of haar gemak is gaan we het water in. Spelenderwijs zullen de kinderen ervaren wat het is om ineens geen bodem meer onder hun voeten te voelen en hoe ze dan moeten reageren. Ieder kind is hier anders in, daar wordt tijdens de clinic rekening mee gehouden.
Vervolgens krijgen de kinderen uitleg over wat ze moeten doen als ze moe zijn en nog niet aan de kant, leren ontspannen in het water en te gaan drijven.

Aan het einde van de clinic is er nog tijd om vragen te stellen en nog even met de kinderen te genieten van het water en de omgeving.

De kosten voor deelname aan een van de trainingen bedraagt €5,50. Er is ook een 10 rittenkaart beschikbaar, deze kost €44,00. Als u zich inschrijft via het inschrijfformulier zullen wij afhankelijk van uw keuze contact met u opnemen om te bepalen wat uw wensen zijn en wat het voordeligste is voor u.

Inschrijfformulier open water zwemmen

Wij hebben voor u een aantal open water zwemwedstrijden van de KNZB(start licentie verplicht), triatlons en zwemtochten die georganiseerd worden in Nederland onder elkaar gezet. Deze vindt u via de onderstaande links.

Helaas zijn alle wedstrijden en zwemtochten tot 1 september geannuleerd i.v.m. de Corona Pandemie. De overzichten blijven wel staan zodat u een idee heeft van wat er allemaal mogelijk is.

Wedstrijdkalender Open Water KNZB 2020

Wedstrijdkalender triatlon 2020

ZLW Zwemtochten

Wilt u uw kind(eren) inschrijven voor de clinic open water zwemmen voor kinderen, klik dan op de onderstaande link naar het inschrijfformulier.
De kosten voor de clinic zijn €25,50

Inschrijven zwemmen in open water voor kinderen

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over het open water zwemmen of wil u weten wanneer we starten vult u dan het contact formulier in of stuur een e-mail naar info@bergmantrainingen.nl