Lifeguard NRZ

Om te gaan werken in een zwembad zijn een aantal zaken goed om te weten. Niet alleen hoe je mensen moet redden, maar er zijn nog wat meer zaken die toch wel handig zijn om te weten.
In de opleiding Lifeguard van de NRZ(Nederlandse Raad Zwemveiligheid) komen alle aspect van de Lifeguard aanbod. Op deze pagina zetten wij een aantal van deze onderdelen onder elkaar zodat je weet wat je kunt verwachten.

Gastheer/Gastvrouw

Als Lifeguard ben je voor de bezoeker van het zwembad het eerste aanspreekpunt. Maar hoe ga je om met deze mensen. Tijdens de opleiding is dit een hoofdstuk waar we even bij stil gaan staan. De Klant is koning zoals altijd gezegd wordt, maar nee is soms ook een antwoord.
Gastheer/Gastvrouw zijn betekent nog meer, zorg er voor dat je de accommodatie klaar hebt staan voordat de bezoekers binnen komen, dat geeft de bezoekers het gevoel dat ze welkom zijn.

Hygiëne

Als lifeguard sta je voor veiligheid, in en om het water. Hygiëne is hierin ook een belangrijk onderdeel. Als er niet op tijd schoongemaakt wordt lopen de bezoeker, en jij ook, gevaar. Men kan ziek worden of last krijgen van zwemmers eczeem of misschien zelf ergere zaken. Als Lifeguard ligt hierin ook een taak weggelegd. Het schoonhouden van de accommodatie is een belangrijk onderdeel van je werk, het schoonhouden van de perrons, kleedhokjes maar ook de toiletten.
Niet het mooiste van het werk, maar wel heel belangrijk!

 

Doelgroepen

Er zijn diverse doelgroepen die gebruik maken van een zwembad, mensen komen om te recreëren, te sporten of komen voor sociale contacten. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom mensen een zwembad bezoeken. Tijdens de opleiding staan wij even stil bij de doelgroepen en wat de belangrijkste kenmerken van de doelgroepen zijn.

Regels en wetgeving

Als Lifeguard heb je te maken regels en wetgeving. Als we kijken naar de regels dan kun je er zelf waarschijnlijk al een aantal bedenken. Iedereen is als kind aangesproken door een lifeguard dat je niet mag rennen in een zwembad. Dat is maar een regel, er zijn er natuurlijk nog veel meer

Als je gaat kijken naar de wetgeving, dan wordt het een lang verhaal. Er zijn namelijk een aantal wetgevingen die van toepassing zijn op zwembaden. Tijdens de opleiding staan we hier even bij stil en zullen we kort naar deze wetgevingen kijken.

Zwemmend Redden

Natuurlijk een onderdeel van de opleiding tot Lifeguard. Tijdens de praktijk ga je leren hoe je veilig een drenkeling kunt redden. Hierin staat je eigen veiligheid voorop!
Een stukje praktijk waar je veel aan kunt hebben tijdens een reddingsactie. Daarnaast is het ook gewoon lekker om naast de theorie bezig te zijn met een stukje praktijk.

Verplichte onderdelen

Om de opleiding tot Lifeguard van de NRZ af te ronden moet je de volgende zaken behaald hebben naast het theorie examen van de opleiding.
Je ontvangt je certificaat als je een geldig EHBO hebt en de opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland hebt afgerond. Als je deze nog niet hebt kun je dezen bij Bergman Trainingen & Begeleiding volgen. Natuurlijk kunnen hier dan ook afspraken over gemaakt worden.

Voor de combinatie Lifeguard van de NRZ en Zwemmend Redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland is een all-in prijs beschikbaar. Voor informatie hierover kun je contact op nemen via het contact formulier of per mail via info@bergmantrainingen.nl

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de cursussen of wanneer deze starten vult u dan het contact formulier in of stuur een e-mail naar info@bergmantrainingen.nl