Over

Mijn naam is Johan Bergman, eigenaar en trainer van Bergman Trainingen & Begeleiding.

Na diverse banen te hebben gehad in diverse branches ben ik terecht gekomen binnen de sport en recreatiebranche. Dat wil zeggen dat ik in april 2005 van mijn hobby mijn werk heb gemaakt door te gaan werken in een zwembad als lifeguard. Binnen deze branche heb ik diverse functies gehad met verschillende verantwoordelijkheden en dus ook veel ervaring opgedaan met het werk dat binnen de sport en recreatie te vinden is.

Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met het bieden van hulp aan mensen. Maar wat ik ook gezien heb is dat men vaak niet stil staat bij de verantwoordelijkheden die men heeft als lifeguard. Ook het niet handelen tijdens een EHBO geval is iets wat ik heb gezien, vaak met de rede, misschien doe ik iets verkeerd of neem ik de verkeerde beslissing. Dit zijn punten die ik persoonlijk heel belangrijk vindt, heb vertrouwen in je eigen kennis, kunde en handelen. Dit is zijn belangrijke onderdelen in de trainingen die ik geef.

Ook een onderdeel van de functies die ik heb gehad en waar ik veel energie van kreeg, is het begeleiden van collega's en hun wegwijs maken binnen de zwembad branche.

Na verloop van tijd is hieruit de wens gekomen voor een nieuwe uitdaging met als doel iets te vinden waar ik gelukkig van wordt en waar ik mijn persoonlijke kwaliteiten in kan gaan benutten en dus energie van krijg. Na een zoektocht naar waar mijn hart ligt ben ik er achter gekomen dat het trainen en begeleiden van mensen op het gebied van hulp verlenen en het behalen van persoonlijke zwemdoelen voor mij de weg was om in te gaan.

Ik ben dit bedrijf dus gestart om meer mensen te leren hoe ze hulp kunnen bieden aan anderen. Dit kan in de privé situatie of in de professionele sfeer.
Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe lekker het is om in buitenwater te zwemmen en te trainen.  Graag wil ik ook anderen de kans geven om dit te gaan ervaren en dit dan onder begeleiding te doen. Ook voor trainingen naar een doel, zoals een wedstrijd of zwemtocht, is mogelijk.

Ik hoop dat ik u mag ontmoeten tijdens een van de trainingen die ik geef of tijdens een begeleidingsmoment van een zwemtest voor lifeguards van zwembaden.

Foto: Johan Bergman