Over

Mijn naam is Johan Bergman en ik ben oprichter en eigenaar van Bergman Trainingen & Begeleiding.

Na diverse omzwervingen ben ik in 2005 terecht gekomen in de sport- en recreatiebranche. Dat betekent dat ik van mijn hobby(vrijwilliger bij de Reddingsbrigade) mijn beroep heb mogen maken door als lifeguard bij een zwembad in Tilburg te gaan werken. Binnen deze branche heb ik inmiddels diverse functies met verschillende verantwoordelijkheden gehad. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan op verschillende niveaus binnen de sport- en recreatiebranche.

Door de jaren heen heb ik helaas wel moeten constateren dat men zich niet altijd bewust is van de verantwoordelijkheden die een lifeguard heeft. Helaas is het ook al eens voorgekomen dat er bij een EHBO-geval niet gehandeld wordt omdat men bang is om fouten te maken.

Dit zijn de dingen die ik heel belangrijk vind: je verantwoordelijkheid als lifeguard kennen en nemen en vertrouwen hebben in je eigen handelen. Dit zijn dan ook de speerpunten tijdens de cursussen en trainingen bij Bergman Trainingen & Begeleidingen: adequaat leren reageren tijdens een noodsituatie rondom zwemwater en levensreddende handelingen inslijpen door oefening.

Ik ben dit bedrijf gestart vanuit mijn interesse om mensen te begeleiden en op te leiden binnen de sport- en recreatiebranche. Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe prettig het is om in buitenwater te zwemmen en te trainen: de rust, de vrijheid, de ruimte…  Daarom wil ik andere zwemmers de kans bieden om onder professionele begeleiding in openwater te trainen. Of je nu een ervaren triatleet bent, of een gematigde banenzwemmer: zwemmers van alle niveaus zijn welkom.

Ik hoop je snel terug te zien tijdens een training, cursus of zwemtest onder begeleiding van Bergman Trainingen & Begeleiding!

Foto: Johan Bergman