Openwaterzwemmen voor gevorderden.

This photo is taken by Johan Bergman

Op zoek naar begeleiding tijdens het trainen in openwater? Dat kan bij Bergman Trainingen & Begeleiding.

Samen met anderen ga je onder begeleiding vanaf een SUP board trainen in het buitenwater. Er wordt gewerkt met verschillende trainingsdoelen, afhankelijk van je wensen:
conditieopbouw, (openwater) techniek of snelheid.

Wil je trainen voor een specifieke wedstrijd of zwemtocht? Maak je wensen kenbaar!

Aan het einde van elke training is er een kort evaluatiemoment.

Locaties.

Afhankelijk van de omstandigheden zijn er twee locaties waar de trainingen plaats kunnen vinden.

Op dit moment zijn de trainingen alleen bij de Oostplas

Oostplas.

We zwemmen in de Oostplas tussen Tilburg zuid en Goirle. Deze plas staat ook wel bekend als De Baars. Deze plas is sinds 2019 erkend zwemwater: het water wordt periodiek door de gemeente Goirle gecontroleerd.

De Oostplas is een recreatieplas, ontstaan uit een zandafgraving voor de aanleg van de naastgelegen A58. De Oostplas is een geliefde duik- en visstek. Er zit geen gemotoriseerd verkeer op deze plaats.

Parkeren is gratis, maar het aantal parkeerplaatsen is beperkt.

Let op: er zijn geen (sanitaire) faciliteiten bij de Oostplas. Omkleden, douchen en toiletteren kan dus niet. Er is ook geen horecagelegenheid: zorg dat je zelf iets te eten of te drinken meeneemt voor na de training.

 

Foto: Google Maps

Strandbad Rauwbraken.

Strandbad Rauwbraken is een natuurplas dat in het beheer is van Arbie's Beachhouse. Het natuurbad is tegen betaling te bezoeken voor recreatief en baantjes zwemmen. Het natuurbad bestaat uit een diep en een ondiep gedeelte wat dit geschikt maakt voor diverse activiteiten.

Foto: Google Maps

 

De kosten.

De kosten voor deelname aan een losse training is €6,20. Een 10 rittenkaart kost €49.60. Als je je inschrijft via het inschrijfformulier zal ik contact met je opnemen om te bepalen wat voor jou de beste en voordeligste optie is. Als je een (trainings)doel hebt, kunnen we dit natuurlijk meteen doorspreken.

In verband met de coronacrisis zijn alle openwater wedstrijden, triatlons, swim-runs en zwemtochten, zoals Swim to Fight Cancer, tot 1 september afgelast. Omdat er nog niets duidelijk is hoe dit zich verder gaat ontwikkelen zijn de wedstrijdkalenders die je hieronder kon vinden verwijdert.