Primary & Secondary Care

Bij Primary & Secondary Care gaan we verder dan alleen maar de levensreddende handelingen. Ook het herkennen van diverse ziektebeelden en letsels is een belangrijk onderdeel van deze uitgebreide cursus.

Ziektebeelden en letsels die behandeld worden zijn:

  • Hartfalen(hart aanval, hartritme stoornis)
  • Ernstige verwondingen die levensbedreigend zijn
  • Breuken
  • Kneuzingen
  • Schaafwonden
  • Brandwonden
  • enzovoorts

Daarnaast zit er in de cursus een controle op letsel van het hele lichaam. Deze kan gebruikt worden als je niet in staat bent om de hulpdiensten te bereiken of als je ver van begaanbare paden bent en je wilt weten of het slachtoffer verplaatst kan worden.

De opleiding bestaat uit een gedeelte zelfstudie. Deze zelfstudie doe je thuis in je eigen tempo. Tijdens de praktijkbijeenkomst starten we met korte terugblik op de theorie die in de thuisstudie aan bod is gekomen. Daarna gaan we door met de praktijk. Tijdens de praktijkbijeenkomst zorgen we voor een ontspannen sfeer. Het is niet erg om een foutje te maken tijdens deze bijeenkomst: het belangrijkste is dat je leert.

Aan het einde van de bijeenkomst worden de praktijkhandelingen beoordeeld en moet je een toets maken om te testen of je beschikt over de benodigde theoretische achtergrond.

De kosten voor deze opleiding zijn €149,-.

Dit is inclusief:
Cursusboek
Brevetaanvraag
Het is ook mogelijk een DVD bij te bestellen, de kosten van de DVD zijn €32,-

Care for Children ook bijboeken? De kosten hiervoor zijn €50,-. Vermeld dit in het contactformulier.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de cursussen of wanneer deze starten vult u dan het contact formulier in of stuur een e-mail naar info@bergmantrainingen.nl