Zwemmend Redden voor Zwembaden

Zwemmen Redden voor Zwembaden is een certificaat dat uitgegeven wordt door Reddingsbrigade Nederland. Zij zijn in Nederland al sinds jaren de aangewezen organisatie voor opleidingen tot het redden van drenkelingen. Op deze pagina een kleine indruk van wat je kunt verwachten als je deze opleiding gaat volgen bij Bergman Trainingen & Begeleiding.

Theorie

Ja, ook bij deze opleiding hoort een stukje theorie dat we moeten behandelen. We kijken naar zaken als wat zijn de beste plaatsen om te gaan staan als lifeguard. Wat zijn je verantwoordelijkheden en hoe zorg je voor een veilige omgeving voor bezoekers om in te recreëren. Daarnaast behandelen we ook de diverse manieren hoe je een drenkeling kunt redden. Hierin is je eigen veiligheid natuurlijk het belangrijkste, als de redder verdrinkt zijn er twee slachtoffers!

Praktijk

Oefenen in de praktijk is belangrijk om vertrouwd te raken aan de handelingen die uitgevoerd moeten worden om een drenkeling te redden. Daarnaast is het van belang dat je wel een redelijke conditie hebt.
Verder zijn er aan aantal hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om drenkelingen te redden, denk hierbij aan een werpzak of een reddingsboei. Maar ook een flexibeam kan gebruikt worden om een drenkeling te helpen.
Tijdens het oefenen zullen er ook casussen geoefend worden, we bootsen dan een situatie na die je in de praktijk tegen kunt komen. Deze bespreken we na afloop en wordt er gekeken naar hoe er is gehandeld.

Combinatie Lifeguard van NRZ

De opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden is verplicht om te hebben als je de opleiding Lifeguard wil afronden van de NRZ. Hierin zitten een paar voordelen als je de combineert. Een aantal opdrachten gelden voor beide, ook hoeft er maar een praktijk examen afgelegd te worden. Daarnaast gaat de opleiding Lifeguard voor zwembaden verder in op wat er van een Lifeguard in een zwembad wordt verwacht.
Zwemmend Redden voor Zwembaden is meer gericht op het daadwerkelijk redden van drenkelingen.

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact op nemen via het contact formulier of per mail via info@bergmantrainingen.nl