Lifeguard voor zwembaden

Lijkt het werken op een zwembad je een toffe baan? Dan is de cursus lifeguard iets voor jou! In deze cursus leer je alles over het zijn van een lifeguard op een zwembad. Waar moet ik op letten, wat zijn de gevaren, hoe handel ik bij een ongeval, maar ook, hoe ben ik een goede gast heer / gastvrouw? Alles komt aan bod.

Lifeguard opleiding.

In de opleiding tot lifeguard komen er veel aspecten van het toezicht houden op zwembaden aan bod. Het is namelijk niet alleen kijken naar de mensen die aan het zwemmen zijn, ook hygiëne en gastheer / gastvrouw schap komen aanbod.  Het is dus een compleet plaatje om te kunnen starten als lifeguard op een zwembad.
De certificering gebeurt namens de NRZ(Nederlandse Raad voor de Zwemveiligheid) en Reddingsbrigade Nederland voor het gedeelte Zwemmend Redden voor Zwembaden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om Zwemmend Redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland alleen te volgen. Dit is een goede start om te beginnen als toezichthouder op een zwembad.

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact op nemen via het contact formulier of per mail via info@bergmantrainingen.nl

 

 

 

 

 

Incompany training

Bent je opzoek naar een verdiepingsslag voor jouw medewerkers op het zwembad? Medewerkers laten ervaren waar de gezichtsvelden in de eigen accommodatie zitten? Dan bent je bij mij aan het goede adres. Medewerkers kennen vaak hun eigen accommodatie zeer goed, maar zijn ze zich altijd bewust van de taken en verantwoordelijkheden die bij hun functie hoort?

Binnen deze training wordt er gewerkt volgens het VVA(Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Aansprakelijkheid) principe. Het is namelijk voor de medewerker belangrijk om te weten wat hun gedrag, houding en werkwijze voor gevolg kan hebben.

Hoe zit de training in elkaar.
Mensen die werken in de sport zijn niet de mensen die graag stil zitten, zij zijn graag bezig. Vandaar dat het grootste gedeelte van deze training bestaat uit praktijk. Een stuk theorie zal behandeld worden alvorens er in de eigen accommodatie aan de slag gegaan wordt. De theorie wordt aangepast aan de eigen accommodatie zodat de medewerkers bekend zijn met de situatie en geen plattegronden van een willekeurig zwembad te zien krijgen.
Als de theorie behandeld is gaan we starten met de praktijk, belangrijk hierin is dat dit in de eigen accommodatie gebeurt. De medewerkers gaan ervaren wat de zicht velden in hun eigen zwembad zijn, het gaat dan om de bewustwording van: wanneer zie ik een drenkeling wel onderwater, en wanneer niet? Wat doet de licht inval met het zicht onderwater?
Dat zijn vragen die in de praktijk moeten worden ondervonden, theoretisch uitleg is goed, ervaren is beter!

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact op nemen via het contact formulier of per mail via info@bergmantrainingen.nl

Zwemtest.

Alle medewerkers die toezicht houden op een zwembad moeten twee maal per jaar tijdens een zwemtest laten zien dat ze de vaardigheden nog bezitten die nodig zijn om in het geval van een calamiteit in staat te zijn om te handelen. Vaak worden de medewerkers getest door een collega, die dan ook verantwoordelijk is voor de administratie die daar bij komt. Je kunt dit ook uitbesteden aan Bergman Trainingen & Begeleiding. De zwemtest wordt dan afgenomen op de eigen locatie en met de middelen die beschikbaar zijn op deze locatie. De zwemtest wordt dan ook aangepast aan de wensen van het bedrijf, de medewerkers en de eisen die gesteld zijn vanuit de wetgevers. De nadruk ligt echter wel op het daadwerkelijk handelen in situaties en niet in een standaard zwemtest die altijd al wordt afgenomen.

Heeft je interesse en wilt u meer informatie over de cursussen of wanneer deze starten, vul dan het contact formulier in of stuur een e-mail naar info@bergmantrainingen.nl